PREPARATELE SPARTAN
O Nouă Viziune Culinară

Specialitățile Spartan sunt inspirate din bucătăria grecească însă modul de preparare este unul propriu, iar gama largă de ingrediente duce la o combinație unică de gusturi.

Spre exemplu, Souvlaki-ul Spartan nu amintește deloc de tradiționalele frigărui. În schimb, această delicatesă se servește pe farfurie cu carne rotisată, cartofi prăjiți, ceapă roșie, salată, și castraveciori murați. Sosurile reci, ca cel de măsline, usturoi, dulce-acrișor, tomate, și topping-ul tzatziki, reprezintă alegerea ideală pentru acest preparat.

Pita | Spartan

Spre deosebire de lipia clasică, maeștrii bucătari Spartan folosesc lipia-pită și turta-pită, două sortimente ușor crocante ce sunt folosite la gyrosul clasic, cheese gyro și Leonidas pita.

Carnea Spartan reprezintă unul din elementele cheie, deoarece nu se limitează doar la pui.

Mai precis, specialitățile Spartan pot conține, după preferință, și carne de vițel, berbecuț, și purcel.

În plus, această carne este foarte delicioasă deoarece este frâgezită în iaurt înainte de fi lăsată la baiț. Astfel, ea capătă o textură moale ceea ce o face mai ușor de pătruns de celelalte ingrediente.
Baiț-ul este făcut din ceapă, morcov, ardei kapia, miere, și usturoi.

Pe lângă baiț, toate specialitățile Spartan pot fi combinate cu oricare din cele cinci sosuri Spartan create pentru a satisface gusturile tuturor clienților, chiar și marilor simpatizanți de sosuri iuți. Mai mult decât atât, Cheese Gyros, Salata Fresh, și Platoul Persia pot fi servite și cu brânză feta, după preferință.

Carne Spartan

FAST FOOD CA PARTE DIN DIETĂ

Mulți dintre noi asociem o masă la un restaurant fast-food cu un mare plus de calorii și carbohidrați. Însă nu este cazul întotdeauna, mai ales când vine vorba de specialitățile Spartan.

Salata fresh Spartan este una din alegerile de bază pentru cei ce sunt la dieta. Aceasta are un conținut scăzut de calorii, este revigorantă mai ales în zilele călduroase, și poate fi combinată cu sosul „multitudine de legume.”

Interesant la acest sos este faptul că el conține 0% grăsimi, fiind preparat din ingrediente naturale, incluzând roșii, morcovi, țelină, ardei kapia, și o notă de ardei iute. Dar nu vă faceți griji, salata va fi doar ușor picantă în combinație cu acest sos.

În concluzie, indiferent dacă suntem la dietă sau nu, restaurantele Spartan sunt locul ideal pentru clienții în căutare de ceva nou dar și pentru cei ce doresc o notă culinară tradițională.